Μας εξαφανίζουν από το χάρτη: Το ποσοστό των γεννήσεων μειώθηκε κατά 15% – Πάνω από 150.000 Έλληνες μετανάστες!

Κοινοποίηση:
ella

Μπορεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κάνει λόγο για «success story» και οι εθνοσωτήρες μας να βλέπουν παντού αυτό το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη και την επιστροφή της χώρας μας το συντομότερο στις αγορές, όμως τα επίσημα στοιχεία φαίνεται να δίνουν μια εντελώς άλλη εικόνα από αυτή που θέλουν να μας παρουσιάσουν.

Μείωση κατά 25% του ελληνικού ΑΕΠ, κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξαφάνιση ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, ένα τρίτο μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και τέσσερις στους δέκα Έλληνες να απειλούνται από τη φτώχεια δεν το λες ακριβώς και «success story»…

«Το κυριότερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα χρέη της, πολύ πιο ανησυχητική είναι η κοινωνική εξάρθρωση», τονίζει η εφημερίδα Handelsblatt, εστιάζοντας στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας που θα παραμείνει και του χρόνου στο 27%. Επιπρόσθετα, η υψηλή ανεργία και η συρρίκνωση των εισοδημάτων αναμένεται να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των συντάξεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ξένο δημοσίευμα και σας μεταφέρει το pentapostagma.gr, τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τη λιτότητα, αλλά και το δημογραφικό, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων έχει μειωθεί στην Ελλάδα κατά 15% από το 2008. «Πάνω από 150.000 Έλληνες επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου braindrain», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Πώς θα μπορέσει η χώρα να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες;», διερωτάται η Handelsblatt. «Σε κάθε περίπτωση όχι με νέα προγράμματα λιτότητας. Αντ’ αυτών θα πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει, έτσι ώστε να ενισχυθούν με ευνοϊκά δάνεια οι κλάδοι εκείνοι της οικονομίας που είναι προσανατολισμένοι στο μέλλον». Ενδεικτικά αναφέρονται ο τουρισμός, οι μεταφορές, η φαρμακοβιομηχανία, οι περιβαλλοντικές τεχνολογίες και ο τομέας της πληροφορικής. «Όχι άλλοι ταλαντούχοι Έλληνες στο εξωτερικό.Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει το πτωχοκομείο και το γηροκομείο της Ευρώπης», καταλήγει το δημοσίευμα.

pentapostagma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Oxi pedia akuste ime 24 etwn twra ke menw monos Boria Germania irtha to 2012 san Nosileutis gia ergasia sta 22 opou ke duleuw ke ime ke poli kala oikonomika malista…Oi ellines edw stin germania ine pragmati polloi…Alla edw sti germania oi perisoteroi ine oi Ispanoi,Italoi,Portogaloi voulgaroi roumanoi ke meta oi ellines…skeftite oti 17% tis notias Italias evgafe i Bild palia exi adiasi o Notos tis Notias Italias apo metanastes se Germania proti epilogi meta agglia k meta souidia…egw pisteuw 850.000-900.000 ellines imaste apo to 2009 pu figame se eurwpi-Amerikh-Australia-Nea Zilandia ke kanada

  2. ΠΟΙΕΣ 150.000; ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ; ΜΟΝΟ 760.000 ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΒΙΕΝΝΗΣ,ΖΥΡΙΧΗΣ,ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ & ΓΕΝΕΥΗΣ.. ΨΑΞΤΕ Κ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ.. ΑΛΛΟΙ 44.000 ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.. ΒΑΛΤΕ Κ ΑΥΤΟΥΣ.. ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;; ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 9.000.000 100%.. ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΙΚΩΣ.. Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Κ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.. ΔΕΝ.. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Κ ΘΑ ΔΕΙΤΕ..

Comments are closed.