Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του Ρουσίτ Δημήτριου του Χαράλαμπου και της Ειρήνης-ο οποίος είναι δράστης οκτώ περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σχετικά με πωλήσεις οχημάτων μέσω διαδικτύου-και τριών (3) συνεργών του, Ρουσίτ Χαράλαμπο του Μιχαήλ και της Ελπίδας,Αρχοντοπούλου Δήμητρα του Στέργιου και της Ροδούλας, και Ασημάκη Δημήτριο του Νικολάου και της Αναστασίας που αναζητούνται.
Πρόκειται για τους:
(Α) ΡΟΥΣΙΤ Δημήτριο του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, γεν. 03-01-1992.
![]()
(Β) ΡΟΥΣΙΤ Χαράλαμπο του Μιχαήλ και της Ελπίδας, γεν. 14-08-1973.
![]()
![]()
(Γ) ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Δήμητρα του Στέργιου και της Ροδούλας, γεν. 22-12-1983.
(Δ) ΑΣΗΜΑΚΗ Δημήτριο του Νικολάου και της Αναστασίας, γεν. 14-12-1972.
![]()
Εξιχνιάστηκαν , ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οκτώ (8) υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούν πωλήσεις οχημάτων μέσω διαδικτύου.
Συνελήφθη , έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος τεσσάρων (4) επιπλέον συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση συμμορίας», «Απάτη», «Πλαστογραφία» και «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».
Ειδικότερα, 32χρονος ημεδαπός, περί τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ανήρτησε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, αγγελία πώλησης πολυτελούς αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του. Την 04-09-2013, ο 32χρονος, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον 21χρονο δράστη και δύο ακόμα συνεργούς του, όπου ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αγοράς του οχήματος, πλην όμως οι προαναφερόμενοι, παρέδωσαν στο 32χρονο μία ισόποσή πλαστή επιταγή.
Στη συνέχεια, ο 32χρονος εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης του οχήματός του, ανηρτημένη από άγνωστο άτομο, με το οποίο ήρθε σε τηλεφωνική επαφή, προκειμένου να συναντηθούν για την πώληση του οχήματος.
Βραδινές ώρες χθες (25-09-2013), έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθη ο 21χρονος που ανήρτησε την αγγελία έξω από την οικία του, στην περιοχή του Ευόσμου, ενώ σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων, υπολογιστών και άλλων αντικειμένων, τα οποία αποδεικνύουν τη συμμετοχή του 21χρονου και των συνεργών του στην εγκληματική δραστηριότητα.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα από τέλη Μαρτίου του 2013, ενεργώντας άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε από κοινού και έχοντας ως σκοπό να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εντόπιζαν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, τα οποία αγόραζαν και στη συνέχεια μεταπωλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά σε μάντρες σιδηρικών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Με τον προαναφερόμενο τρόπο, οι δράστες εξαπάτησαν επιπλέον επτά (7) πολίτες, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά εννέα (9) φορτηγά και δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ το ύψος της συνολικής οικονομικής ζημίας που υπέστησαν οι παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (151.250) ευρώ.
Το αυτοκίνητο του 32χρονου βρέθηκε στην περιοχή της Τούμπας και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.






