Συνελήφθη τη Τρίτη, σε εξωτερικό χώρο στο λιμάνι του Πειραιά, 53χρονη Ελληνίδα, για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα.
Μετά από έρευνες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκε στην περιοχή έξω από το Λιμάνι του Πειραιά η 53χρονη ημεδαπή, προερχόμενη από τα Χανιά, όπου είχε αφιχθεί την προηγούμενη ημέρα (14-7-2014) το βράδυ αεροπορικώς από την Ολλανδία, να μεταφέρει, επιμελώς κρυμμένη σε διπλά τοιχώματα δύο σακιδίων πλάτης, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -5.810- γραμμ.
Την παραπάνω ποσότητα κοκαίνης είχε προμηθευθεί προ 3ημέρου από άγνωστο άτομο στην Κένυα Αφρικής.
Όπως διαπιστώθηκε, η 53χρονη στρατολογήθηκε από Τανζανό υπήκοο, μέλος διεθνούς σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη, προκειμένου να μεταβεί στην Κένυα, να παραλάβει την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και να την μεταφέρει μέσω Ολλανδίας στην Ελλάδα.
Η συλληφθείσα, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.