Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και στα 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.
Από την δόνηση έχει κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικό, ενώ όλες οι πτήσεις έχουν καθηλωθεί.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 32 χρόνια από τον σεισμό μεγέθους 8 ρίχτερ που ισοπέδωσε την πόλη του Μεξικό και στοίχισε τη ζωή σε 5.000 ανθρώπους.