ΑΛΒΑΝΙΑ: 600 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΒΕΝΤΕΤΑΣ!

Κοινοποίηση:
canta

canta

Σχεδόν 600 παιδιά στην Αλβανία δεν θα πάνε στο σχολείο τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, επειδή ζουν απομονωμένα καθένα στο σπίτι του για να ξεφύγουν από βεντέτες, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκγιν Μάρκου, υπεύθυνος μιας τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Πεντακόσια ενενήντα παιδιά ηλικίας 3 ως 15 ετών θα είναι υποχρεωμένα να μείνουν κλεισμένα στα σπίτια τους με την ελπίδα να διαφύγουν από τις συνέπειες του νόμου αυτού, ο οποίος θεσπίσθηκε το 15ο αιώνα και απαιτεί συστηματικά την «εκδίκηση του αίματος με αίμα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Βάσει του νόμου αυτού, όλα τα άρρενα μέλη μιας οικογένειας, περιλαμβανομένου ακόμη κι ενός μωρού μερικών μηνών, μπορεί να πέσουν θύματα εκδίκησης, όποιος κι αν είναι ο βαθμός συγγένειάς τους με το φονιά. Η φονική αυτή παράδοση τηρείται κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Αλβανίας, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη στις πόλεις, στην κεντρική και τη νότια Αλβανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: