Aνησυχεί ο ΟΗΕ για πιθανό «ατύχημα» στην κυπριακή ΑΟΖ – Γνωρίζει κάτι;

Κοινοποίηση:
west-capella-plio-geotrisi-630x400

Tους φόβους και την ανησυχία τους για την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της υπερσυγκέντρωσης «πλοίων» στην περιοχή πέριξ του Οικοπέδου 11 της Κυπριακής ΑΟΖ εκφράζει ο ΟΗΕ.

Το τεταμένο κλίμα πυροδότησε η άφιξη της πλωτής εξέδρας West Capella της γαλλικής εταιρείας Total στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει γεωτρήσεις στο κοίτασμα «Ονησίφορος».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, Θανάσης Τσίτσας, απαντώντας σε ερώτηση για τις γεωτρήσεις στην περιοχή και την ρητορική της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουτζαρίκ, απάντησε «δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο γι’ αυτό.

»Δεν θα θέλαμε να συμβεί κάποιο ατυχές περιστατικό (σημ: indent). Είμαστε ανήσυχοι για την ένταση στην περιοχή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: