Στις 2 Μαρτίου 2014, κατά την Skadovs’k , σε Περιφέρεια της Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιρωσική πορεία. Μέλος της πλατείας κάλεσε τις αρχές να καταδικάσουν την αυτονομιστική δράση , για την Κριμαία και τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας . Παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης μιλούν κυρίως ρωσικά , τα μέλη του συμβουλίου υποστήριξαν ομόφωνα την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της ουκρανικής επικράτειας . Είπαν ότι κανένας δεν τους απαγορεύει να μιλούν ρωσικά , και δεν βλέπουν την πόλη σαν μέλος της Ρωσική Ομοσπονδίας . Στο Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της προστασίας από τη ρωσική εισβολή .
Η ιδέα αυτή υποστηρίζεται από την πρώτη αντιδήμαρχο O.M.Sokolchuk η οποία είπε ότι κυρίως οι γυναίκες θα πρέπει να συνεργαστούν στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου ώστε να διατηρηθεί διατηρήσει η τάξη στην πόλη . Το ερώτημα είναι εαν όλοι αυτοί κινούνται αυθόρμητα ή εαν υπακούν σε άνωθεν εντολές και σε έξωθεν επηρρεασμούς για να λένε όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα. Πάντως και το κείμενο και τις φωτο τις αλιεύσαμε από το Ουκρανικό facebook.
Στο facebook έχει αναρτηθεί και βίντεο με «επαναστάτη» στρατιώτη που αντιτάχθηκε στις μονάδες καταστολής. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο κι όποιον αγγίξει
Πλάνα από την πορεία -Video από Κριβόι Ρογκ:
Η πορεία ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία