Σε απολύσεις προχωρά ο φιλανδικός κολοσσός ΝΟΚΙΑ!

Κοινοποίηση:
K5

Μόλις χθες γράφαμε, τη δυσχερή, οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πάλαι ποτέ «πλούσια» Φιλανδία και μια ημέρα μετά, ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Nokia, προχωρά σε απολύσεις!!

Η φινλανδική Nokia έθεσε σήμερα σε εφαρμογή πρόγραμμα περικοπής θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει πόσους υπαλλήλους σχεδιάζει να απολύσει.

«Οι περικοπές θα γίνουν κυρίως σε τομείς όπου οι θέσεις αλληλοκαλύπτονται, όπως στην έρευνα και την ανάπτυξη, τα περιφερειακά τμήματα και την οργάνωση των πωλήσεων καθώς και διοικητικές λειτουργίες», ανέφερε η Nokia προσθέτοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν ανακοινώσει τα τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 επιτάχυνε την κατάρρευση της Nokia, με συνολικό κόστος το οποίο υπολογίζεται ότι έφτασε στο 3% του ΑΕΠ της βόρειας χώρας. Επίσης η Φιλανδική οικονομία, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα κι από τη μείωση των πωλήσεων στη βιομηχανία ξύλου, όπως επίσης και από την κρίση με τη Ρωσία!!

Για τους λόγους αυτούς, η φιλανδική πολιτική ηγεσία, προχώρησε σε δραστικές περικοπές στις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, όπως εκείνες που αφορούν στην εκπαίδευση και τα επιδόματα παιδιών, αύξηση των ωρών εργασίας και των ασφαλιστικών εισφορών, «πάγωμα» των μισθών και κατάργηση μιας σειράς επιπλέον παροχών, στις οποίες πιθανότατα θα περιλαμβάνεται και το μπόνους της καλοκαιρινής αδείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: