Ποιες φοροαπαλλαγές βρίσκονται στο στόχαστρο της “αριστερής” κυβέρνησης!!

Κοινοποίηση:
Resizer

Ριζικές αλλαγές έρχονται στις φοροαπαλλαγές και στη φορολογία ακινήτων, όπως προανήγγειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα και η ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων, θα αναγκάσει τους φορολογούμενους να βάλουν εκ νέου βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Οι φοροαπαλλαγές που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι οι εξής: 

*Η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους

*Η έκπτωση του 10% των εξόδων για δωρεές, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη

*Οι απαλλαγές και εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος που αφορούν τους ανάπηρους

*Οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους

Η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ, μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από τις 300.000 ευρώ στις 150.000-200.000 ευρώ και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Ετοιμάζονται επίσης νέες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και η δημιουργία περιουσιολογίου μετατίθεται για το τέλος Ιουνίου του 2017.

Επιπλέον εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στις θυρίδες των οφειλετών του Δημοσίου και συνολικά για το 2016 έχουν προγραμματιστεί 103.770 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: