Ξανά μανά η τρόικα στην Ελλάδα για να μας ελέγχει…

Κοινοποίηση:
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ) εξέρχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλείς των θεσμών, Αθήνα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη για τα μεθεόρτια του 3ου, αριστερού μνημονίου, όπου η εποπτεία θα είναι πιο αυστηρή και οι έλεγχοι θα γίνονται στα υπουργεία, όχι πια στο «γκλαμουριάρικο» Χίλτον. Μάλιστα, οι συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο δεν θα γίνονται ούτε στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το πρώτο ραντεβού για την πρώτη μετα-μνημονιακή διαπραγμάτευση δόθηκε προχθες το πρωί στη λεωφόρο Μεσογείων, στην έδρα του νέου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το κτίριο αυτό προτιμήθηκε γιατί είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, δύσκολα προσβάσιμο σε όσους θα ήθελαν να κάνουν μια αιφνιδιαστική επίσκεψη και οχυρωμένο πίσω από την πρώην Σχολή της Χωροφυλακής.

Όσον αφορά στη συνάντηση αυτή καθαυτή, ξεκίνησε με σκορ 4-2 υπέρ των Θεσμών, καθώς απέναντι στους Ντέκλαν Κοστέλο, Πέτερ Ντόλμαν, Νικόλα Τζαμαρόλι, Φραντσέσκο Ντρούντι θα βρεθούν μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, χωρίς τη συνδρομή άλλων υπουργών που έχουν εκκρεμότητες, σε μια ακόμα προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται περί διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς αλλά περί… ενημέρωσης.

Ο Τσακαλώτος αποχωρεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από τη συνάντηση του με την τρόικα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: