Έρχεται «κούρεμα» 50% σε στεγαστικά και 85% σε καταναλωτικά… Τι αλλάζει στα «κόκκινα» δάνεια. Αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας…

Κοινοποίηση:
9

Μαζικά και αυτοματοποιημένα “κουρέματα” οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και 85%, βρίσκονται προ των πυλών.

Η νέα πολιτική των τραπεζών για τη μείωση του στοκ των “κόκκινων” δανείων, η οποία θα καθιερώσει ως ενιαία πρακτική ρύθμισης τα “κουρέματα” οφειλών, θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο στη βάση συγκεκριμένου “εργαλείου” που θα λανσάρουν στην αγορά οι τράπεζες.
Αυτόματος “κόφτης” οφειλής

Τα μαζικά “κουρέματα” θα απευθυνθούν καταρχάς στις οφειλές του νόμου Κατσέλη, από τις οποίες οι τράπεζες εκτιμούν πως θα ανακτήσουν τουλάχιστον 4 – 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αυτοματοποιημένος “κόφτης” που θα λειτουργεί στη βάση ενσωματωμένων δεδομένων του δανειολήπτη και εμπειρικών δεδομένων από τις δικαστικές αποφάσεις, θα καταλήγει σε “κούρεμα” του δανείου έως 40% – 50%.
Για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια στα οποία ο αυτόματος “κόφτης” δεν θα έχει εφαρμογή, οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να εφαρμόσουν “κουρέματα” της τάξεως του 85%.

Τα νέα μαζικά “κουρέματα” θα αποτελέσουν για τους οφειλέτες την τελευταία ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών τους.

Εφαρμόζοντας το νέο “εργαλείο”  και απευθυνόμενες στους οφειλέτες του νόμου Κατσέλη, οι τράπεζες θα προσφέρουν άμεσα “κούρεμα” 40% – 50%, με επιπλέον κέρδος για τον οφειλέτη την άμεση έξοδό του από τη “μαύρη λίστα” του Τειρεσία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: