ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠ’ ΕΞΩ – ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ν. ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ – ΕΚΤΟΣ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» Η ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοποίηση:
pyro

Μία ακόμη απόδειξη του πόσο λίγο υπολογίσουν την Ελλάδα οι ισχυροί του πλανήτη, αποτελεί και η είδηση πως η Γαλλία αποφάσισε να συμπράξει με την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για την κατασκευή πυρομαχικών σε εργοστάσια στην Πολωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το εν λόγω project, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «στρατηγική συνεργασία υψηλής σημασίας» από ευρωπαϊκούς κύκλους, στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής γραμμής απέναντι στις ρωσικές απειλές και περιλαμβάνει κοινή παραγωγή οβίδων και άλλων πυρομαχικών με προορισμό την Ουκρανία.

Αν και παραδοσιακός αγοραστής γαλλικού οπλισμού, η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη συγκεκριμένη κοινοπραξία, κάτι που ερμηνεύεται ως απόρροια γεωπολιτικών προτεραιοτήτων της Γαλλίας και ενδεχομένως ως ένδειξη δυσπιστίας για τη δυνατότητα παραγωγικής συμβολής από ελληνικές υποδομές. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία –μέλος του ΝΑΤΟ μεν, αλλά με σταθερά αμφίρροπες σχέσεις με τη Δύση– όχι μόνο συμμετέχει σε αυτήν, αλλά παρέχει και τεχνογνωσία.

Η συγκεκριμένη απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης εντείνει τα ερωτήματα για τη θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό αμυντικό σχεδιασμό και τη στρατηγική της αξία για το Παρίσι. Συν τοις άλλοις, η απουσία της χώρας μας από τέτοια projects αποκαλύπτει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον εξοπλιστικό της ρόλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε και συνειδητοποιήσουμε ότι μόνον Λαός που παράγει την τροφή του και την Άμυνα του μπορεί να είναι, ενδεχομένως βεβαίως, «ελεύθερος». Διαφορετικά αποκλείεται. Δημόσια και Ιδιωτική Αμυντική Βιομηχανία πρέπει να είναι κύριες πηγές προμηθειων Σρατού, με κάθε κόστος. Ελληνικές «επινοήσεις», «τεχνογνωσίες» και «εφευρέσεις» όπως π.χ. το σύστημα ΑΡΤΕΡΜΙΣ, οφείλουν να παραμένουν , να αναπτύσονται, να χρηματοδοτούνται και εάν διατίθενται, να γίνεται ως Ελληνικά Αμυντικά όπλα και Συστήματα και να διατηρούνται όσα «μυστικά» πρέπει να διατηρούνται ως Εθνική περιουσία. Σήμερα υπάρχουν πάμπολα «ενδιαφέροντα» σε εξέλιξη. Ο αρμόδιος Υπουργός κάτι εξήγγειλε, όμως δεν φαίνεται να αρκεί αυτό. Πιθανές Πολιτικές συνεργασιες- εξαρτήσεις με κόμματα άλλης Ευρωπαϊκής Χώρας που συμπεριφέρεται ως «κατακτητής» ίσως βρίσκουν έδαφος αναστολής εξαγγελιών υπέρ άλλων προωθήσεων ξένων συμφερόντων και εξαρτήσεων

  2. Γιατί μας παραξενεύει αυτό; Η χώρα μας είναι προτεκταράτο των ΗΠΑ, ενώ οι Γάλλοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Διαβάστε ιστορία να δείτε πως προσπάθησαν μαζί με τον Βενιζέλο να διαμελίσουν την Ελλάδα, ενώ έβγαζαν και ψεύτικους χάρτες που έδειχναν όλη την Β. Ελλάδα ως τούρκους, βούλγαρους κι εβραίους, ενώ στην πραγματικότητα οι Έλληνες υπερτερούσαν και ενώ υπήρξε μέχρι και ελληνικό κράτος στην Βουλγαρία, η γνωστή Ανατολική Ρωμυλία η οποία όμως έγινε βορά για τις ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων. Μακριά από τέτοιες συμμάχους!

Comments are closed.