ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ! ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ – 59ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ! – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΥΠ – ΝΑΤΟ – ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Κοινοποίηση:
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Άσκηση Εκκένωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου "ΠΑΠΑΓΟΥ" με την επωνυμία "ΕΡΜΕΣ-2022", στην οποία συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού. Σκοπός της Άσκησης ήταν η ταχεία και με απόλυτη τάξη και ασφάλεια εκκένωση των κτιρίων του Στρατοπέδου, μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Κατά την διάρκεια της Άσκησης, εξετάστηκε η εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών εκκένωσης, που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση του προσωπικού στα προκαθορισμένα Σημεία Συγκέντρωσης (ΣΣ) εντός των κτιρίων, την εκκένωση μέσω των κλιμάκων και των εξόδων διαφυγής, την συγκέντρωση του προσωπικού στα ΣΣ εκτός των κτιρίων, την καταγραφή του προσωπικού και την διενέργεια ερευνών στις κτιριακές εγκαταστάσεις με σκύλους του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων (ΤΕΝΞ) του ΓΕΣ, του Τμήματος Ασφάλειας Υλικών και Εγκαταστάσεων του ΓΕΝ, της Διεύθυνσης Προστασίας Δυνάμεων του ΓΕΑ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την εύρεση του εκρηκτικού μηχανισμού. Η Ασκηση "ΕΡΜΕΣ-2022" οργανώθηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία από την Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας - Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ - ΠΣΕΑ) του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για την βελτίωση της ετοιμότητας και ανταπόκρισης του προσωπικού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ταχείας εκκένωσης κτιρίων.
(ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Ασύλληπτο! Η Ελλάδα κοιμόταν και οι κατάσκοποι δούλευαν νύχτα – μέσα στην καρδιά της Αλεξανδρούπολης, εκεί που χτυπά το νευραλγικό γεωπολιτικό συμφέρον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ένας 59χρονος “τουρίστας” απαθανάτιζε στρατιωτικά οχήματα, κρίσιμες εγκαταστάσεις και κινήσεις στρατού! Ποιος είναι πραγματικά ο ύποπτος; Ποιον «έδινε»; Και κυρίως… σε ποιον έστελνε τις εικόνες; Πληροφορίες-φωτιά μιλούν για ύποπτες επαφές με ξένες πρεσβείες, «περάσματα» από την Τουρκία και ενδεχόμενη σύνδεση με διεθνή δίκτυα πρακτόρων!

Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΥΠ, αλλά και στο Πεντάγωνο, ενώ δεν αποκλείεται να κρύβεται μεγάλο κύκλωμα κατασκοπείας με πλοκάμια εντός Ελλάδας.

Μήπως τελικά δεν ήταν μόνος του;

Στην Αλεξανδρούπολησυνελήφθη ένας ομογενής που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μεταφορές οπλισμού με προορισμό την Ουκρανία. Ο δράστης φέρεται να έχει στρατολογηθεί για λογαριασμό των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Συνελήφθη χθες, Τρίτη 29 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, ένας 59χρονος ομογενής με καταγωγή από την Γεωργία, που όπως προέκυψε από την έρευνα και την ομολογία του, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε στρατιωτικό υλικό δρώντας για λογαριασμό άλλου ατόμου, στο οποίο και απέστειλε το σχετικό υλικό μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής.

Στόχος τους, πιθανόν ήταν ακόμα και να διαπράξουν δολιοφθορά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το άτομο που τον στρατολόγησε βρίσκεται εκτός χώρας, είναι μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης και στρατολογημένος από την «GRU» τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας με σκοπό ακριβώς την στρατολόγηση τρίτων ατόμων για την κατασκοπεία τέτοιων εγκαταστάσεων.

Στο κινητό του συλληφθέντα βρέθηκε πλήθος υλικού που κατέληγε στο συγκεκριμένο άτομο, με εγκαταστάσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης και καταγραφή κινήσεων και μεταφορών στρατιωτικού υλικού με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Ο 59χρονος ομολόγησε πως η αρχική προσέγγιση έγινε τάζοντας του ο «στρατολόγος» χρηματική αμοιβή, όμως όπως παραδέχτηκε, το έκανε οικειοθελώς, λέγοντάς του πως θα το κάνει για την «μαμά Ρωσία» στον στρατό της οποίας είχε υπηρετήσει στα νιάτα του και μάλιστα στην Σιβηρία.

Η έρευνα από την ΕΥΠ συνεχίζεται για αποκαλυφθεί όλο το εύρος της δράσης τους και βεβαίως συνεχίζεται η προσπάθεια για να μπορέσουν να φτάσουν και στα ίχνη του στρατολογημένου από την «GRU» μαφιόζου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν έχουν ανάγκη οι Ρώσσοι από κατασκόπους σε Χώρες ανύπαρκτες διεθνώς κ στρατιωτικως!
    Άλλωστε ένας πύραυλος βαλλιστικός είναι αρκετός για να κλασετε μέντες!!😁💋😂🤣

  2. Ο τύπος είναι Γεωργιανός και εμείς εδώ στη χώρα της φαιδρας πορτοκαλεας τον κάναμε όπως και πάρα πολλούς άλλους (άγνωστο με ποια κριτήρια) ομογενή?
    Ο άνθρωπος ήταν εξ αρχής σταλμένος από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έπαιξε τον ρόλο του ταλαιπορου ομογενή και όλα αυτά τα χρόνια έκανε την δουλειά για την οποία τον είχαν εκπαιδεύσει. Αυτή την τακτική την έχουν εφαρμόζει οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας πάρα πολλές φορές κυρίως στις ΗΠΑ.

  3. Τέτοια ομογενειακα σκατοπανα υπήρχαν και τότε στην εποχή του ολοκαυτωματος των Ελλήνων του Ποντου και της Μικρά Ασίας!!!

Leave a Response