Τους “γλεντάει” τους φερετζέδες ο Χαφτάρ – Νέα σφαλιάρα για Ερντογάν και τουρκικές δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
libya_haftar-1140x570-768x384

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, έθεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την Σύρτη.

Η κατάληψη της Σύρτης συνιστά σημαντική στρατηγική νίκη για τον Χάφταρ, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA).

Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελεγχόταν από δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη, με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, στα τέλη του 2016.

Ελεγχόμενα από τον Στρατό του Χαφτάρ μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η ζωή στην Σύρτη επανήλθε στους κανονικούς της ρυθμούς.

Μάλιστα μεταδίδουν και εικόνες από ανώτατους αξιωματικούς του στρατού του Χάφταρ, που βρίσκονται πλέον μέσα στην Σύρτη.

Επόμενος στόχος είναι πλέον η πόλη Μισράτα, στα περίχωρα της οποίας βρίσκονται οι δυνάμεις του Χάφταρ.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδουν χρήστες του Twitter από την Αίγυπτο, η Τυνησία «έβαλε πάγο» στα σχέδια Ερντογάν για προώθηση τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- η Τυνησία αποφάσισε να μην επιτρέψει την διέλευση τουρκικών δυνάμεων με προορισμό την Λιβύη, πιστή στην θέση της για αποφυγή οποιασδήποτε ξένης επέμβασης στην σπαρασσόμενη από εμφύλιο χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: