«…ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ του ασθενούς, αφού ο θανών προσέλαβε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα της νοσηλείας του 14,75 λίτρα υγρών, ενώ απέβαλε 21,85 λίτρα, επιπλέον δε, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ, χορηγήθηκε στον θανόντα από τις 17-5-2021 και εντεύθεν το ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ «LASIX» με αποτέλεσμα να προκληθεί ΒΑΡΕΙΑ ΥΠΟΓΚΑΙΜΙΑ, ακολούθως δε ο κατηγορούμενος δεν αξιολόγησε ορθά την ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ που σημειώθηκε από τις 19-5-2021 και εντεύθεν στις τιμές της γαλακτικής αφυδρογανάσης και της τροπονίνης, η οποία αύξηση ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΛΟΓΩ ΙΣΧΑΙΜΙΑΣ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο μετέπειτα θανών έπασχε από χρόνια ισχαιμική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και νοσούσε από λοίμωξη του αναπνευστικού, και δεν μερίμνησε για την εξέτασή του και την εκτίμηση της σοβαρότητας της καταστάσεώς του από ιατρό καρδιολόγο. Λόγω της ως άνω αμελούς συμπεριφοράς του κατηγορουμένου, ο ασθενής ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ στις 24-5-2021 και ώρα 20:45΄, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε, ο δε θάνατός του επήλθε στις 29-5-2021 και ώρα 18:15΄ εντός της ως άνω Μονάδας, συνεπεία ισχαιμικών αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, σε έδαφος χρόνιας υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας, στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικής νέκρωσης και ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΙΤΙΩΔΩΣ με την προηγηθείσα καρδιακή ανακοπή και την προπεριγραφείσα αποσταθεροποίηση της υγείας του».
Είναι ένα κατηγορητήριο – κόλαφος, στο οποίο αναγνωρίζεται ότι τον ασθενή ΔΕΝ τον σκότωσε ο κορωνοϊός αλλά τον ΣΚΟΤΩΣΕ η κλινική Covid-19, και γίνεται θρύψαλα η καραμέλα …«επί εδάφους λοίμωξης Covid-19».
ΟΜΩΣ :
Αυτό που περιγράφεται ΔΕΝ είναι βαριά αμέλεια, ΚΥΡΙΩΣ από την χορήγηση ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟΥ στον ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ασθενή και μετά.
Τι είχε στο μυαλό του ο κατηγορούμενος γιατρός και χορήγησε διουρητικό στον βαρύτατα αφυδατωμένο ασθενή;
Για να τον βοηθήσει;
Ή για να…
Επομένως, το κατηγορητήριο – κόλαφος είναι ένας θρίαμβος και μία λυτρωτική δικαίωση, ταυτόχρονα όμως είναι και το εισιτήριο για το ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Όλα στην ώρα τους.
Μέχρι το τέλος για το τέλος.