Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αλυκή Βοιωτίας – «Προλάβαμε τα χειρότερα», ανέφερε ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου
Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 17:30 η φωτιά στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής Θηβών, στη Βοιωτία.
Οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους και παραθεριστές, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν άρον – άρον τις οικίες τους μετά και το δεύτερο μήνυμα του «112».
Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα προς τον Άγιο Νικόλαο, γεγονός που προκάλεσε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία στην περιοχή.
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, «η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, ωστόσο, μας απασχολούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις».
Μετά την αποστολή του πρώτου μηνύματος από το «112», ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες, ενώ το Λιμεναρχείο είχε μεταφέρει σκάφη στην παραλιακή ζώνη ώστε να συνδράμουν σε πιθανή απομάκρυνση πληθυσμού.
Όπως τόνισε ο κ. Ντασιώτης, «ακυρώσαμε τελικά αυτήν την κίνηση, αφού δεν υπήρξε ανάγκη εκκένωσης από θαλάσσης».
Από την πρώτη στιγμή της επέκτασης της πυρκαγιάς προς τον παραλιακό οικισμό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Κάτοικοι, εθελοντές, πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και υδροφόρες, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.
Στην Αλυκή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Δήμαρχος Θηβαίων: «Προλάβαμε τα χειρότερα» – Δεν κινδυνεύει ο οικισμός της Αλυκής
«Προλάβαμε τα χειρότερα», τόνισε λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ο οποίος βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής.
Όπως ανέφερε, «η φωτιά κινήθηκε απειλητικά προς τον οικισμό της Αλυκής, αλλά η άμεση παρέμβαση των εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωση προς τα σπίτια».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του οικισμού, καθώς «οι άνεμοι έχουν αντίθετη κατεύθυνση, γεγονός που δεν επιτρέπει στη φωτιά να κινηθεί προς κατοικημένη περιοχή».
Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, επεσήμανε ότι «οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με χαμηλή ένταση, 3 έως 4 μποφόρ», προσφέροντας ένα μικρό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.