Υπερτροφές που προστατεύουν το ήπαρ και διατηρούν την ισορροπία pH στον οργανισμό

Κοινοποίηση:
health diatrofi

Η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποβολή των τοξικών μετάλλων και την προστασία του ήπατος και των νεφρών, σύμφωνα με διατροφολόγους. Ορισμένα φρούτα, λαχανικά και βότανα διαθέτουν φυσικές ιδιότητες που ενισχύουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Ο κόλιανδρος, τα σταφύλια, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα και τα βατόμουρα περιέχουν οξέα και πηκτίνες που δεσμεύουν βαρέα μέταλλα, ενώ η χλωρέλλα, ένα είδος πράσινου φυκιού, υποστηρίζει τη φυσική αποβολή τους. Παράλληλα, τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν το σώμα πιο αλκαλικό, διατηρώντας την ισορροπία του pH, σημαντική για τη σωστή λειτουργία των οργάνων.

Ξεχωριστή θέση στην προληπτική διατροφή έχει η αγκινάρα, ένα εδώδιμο λουλούδι πλούσιο σε συστατικά που προστατεύουν το ήπαρ και διεγείρουν την παραγωγή χολής. Η κυναρίνη που περιέχει ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και της ουροδόχου κύστης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες. Η κατανάλωση αγκινάρας υποστηρίζει ακόμη τη διατήρηση των επιπέδων γλουταθειομίνης, ουσίας που παίζει κρίσιμο ρόλο στην αποτοξίνωση.

Εντάσσοντας αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οργανισμός ενισχύεται απέναντι στις βλαβερές τοξίνες, ενώ υποστηρίζεται η γενικότερη υγεία του ήπατος και των νεφρών, δύο ζωτικών οργάνων για την αποβολή των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response