Yπόθεση «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε»: Στο ειδώλιο του Εφετείου θα καθίσει Πρώην Νομάρχης και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
121

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες εμπλέκεται ο πρώην Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, για τη γνωστή υπόθεση της «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.». Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του συνόλου σχεδόν των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευρυτανίας, είχε δοθεί δάνειο ύψους 4,7 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Αναπτυξιακή Εταιρία «Ευρυτανία Α.Ε.»,
αλλά τα χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών της και όχι για αναπτυξιακούς σκοπούς αναφέρει το epoli.gr
Το Εφετείο Λαμίας, που εξέτασε την υπόθεση, απήλλαξε με βούλευμα τους 18 Νομαρχιακούς Συμβούλους, αλλά όχι και τον πρώην Νομάρχη, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και θα δικαστεί, αν και πέρυσι είχαν επιβληθεί στον κ. Κοντογεώργο περιοριστικά μέτρα, όπως χρηματική εγγύηση 60.000 Ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος και απαγόρευση εξόδου από την Χώρα όπως και στους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του. Τώρα στο εδώλιο του Εφετείου θα καθίσει μόνον ο πρώην Νομάρχης.
120
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ,το βούλευμα ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απο το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας όπου απαλλάσσει τους νομαρχιακούς συμβούλους αναγνωρίζοντας τους ότι δεν υπήρξε δόλος απο μέρους τους στην υπόθεση του δανείου των 4.7 εκ. ευρώ της Ευρυτανίας ΑΕ ,ενώ αντίθετα επιρρίπτει ευθύνες στον Κώστα Κοντογεώργο και τον οδηγεί σε δικάσιμο.
Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Καρπενησίου πριν ένα χρόνο περίπου άσκησε διώξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στον πρώην νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο και στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου (με εξαίρεση δύο άτομα) την περίοδο 2002-2010 για τον τρόπο με τον οποίο η Νομαρχία παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να λάβει υπέρογκο δάνειο 4,7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τότε , επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ στον Κώστα Κοντογεώργο και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου που υπηρέτησαν έως τα τέλη του 2010.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πόσοι άλλοι είναι!!! Ρωτήστε τον Γκαβό, τα δάνεια της ΝΔ ποιός θα τα πληρώσει?

Comments are closed.