Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ενέδρας σε βάρος του 43χρονου γκάνγκστερ από τη Σκωτία, Ρος Μόναγκαν, σε παμπ στην Κόστα ντελ Σολ.
Στο βίντεο φαίνεται ο μαυροφορεμένος εκτελεστής να ανοίγει πυρ σε βάρος του Μόναγκαν ενώ η παμπ ήταν γεμάτη κόσμο που έτρεξε πανικόβλητος να κρυφτεί όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο δράστης της εκτέλεσης πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές από κοντινή απόσταση τον Μόναγκαν, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει και τον συνεργάτη του, Έντι Λάιονς.
Η δολοφονία σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου μετά τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Ίντερ.
Μετά την εκτέλεση, ο δράστης διέφυγε πεζός από την παμπ ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε συνεργός του με αυτοκίνητο.
Ο Μόναγκαν, ο οποίος ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Lyons Glasgow, είχε διαφύγει στην Ισπανία μετά από αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το 2017 έξω από δημοτικό σχολείο στη Γλασκώβη.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, η εκτέλεση σημειώθηκε ενώ είναι σε εξέλιξη άγριος πόλεμος συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στη Σκωτία από τον περασμένο Μάρτιο.