Ο αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας, με επιστολή του στο Βατικανό, ζητά την καθαίρεση Πολωνού ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τη άγρια δολοφονία άστεγου.
Το θύμα φέρεται να ξυλοκοπήθηκε με τσεκούρι και να πυρπολήθηκε.
Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στον ιερέα, ο οποίος αναφέρεται μόνο ως Μίροσλαβ Μ, για φόνο που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αυτή τη στιγμή κρατείται εν αναμονή της δίκης του και αντιμετωπίζει πιθανή ποινή από 15 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο Μίροσλαβ Μ. και το θύμα, Ανατόλ Τζ., ήταν μαζί σε ένα αυτοκίνητο αργά την Πέμπτη, όταν ξέσπασε ένας καβγάς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Εισαγγελίας του Ράντομ.
Ο ιερέας φέρεται να χτύπησε το θύμα στο κεφάλι με ένα τσεκούρι, το περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά, δήλωσε η εκπρόσωπος. Στη συνέχεια, ο ιερέας έφυγε με το αυτοκίνητο όταν είδε ένα φως ποδηλάτου να πλησιάζει.
Ο ποδηλάτης βρήκε το θύμα τυλιγμένο στις φλόγες.