Τρεις έφηβες ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 75χρονο στη Βρετανία – Κατέγραψαν το περιστατικό με κινητό

Κοινοποίηση:
VRETANIA

Η βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση τριών εφήβων κοριτσιών που παραδέχτηκαν ότι δολοφόνησαν έναν 75χρονο άνδρα στο Λονδίνο, καταγράφοντας την επίθεση σε βίντεο.

Ο Φρέντι Ριβέρο βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου στο Ίσλιγκτον, στα βόρεια του Λονδίνου, στις 27 Φεβρουαρίου, όταν οι τρεις νεαρές, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, κατέβηκαν από λεωφορείο και τον περικύκλωσαν.

Τα κορίτσια έσπρωξαν, κλώτσησαν και χτύπησαν τον ηλικιωμένο, ενώ μία από αυτές κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό της και του άρπαξε τα γυαλιά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τη μεγαλύτερη από τις κοπέλες να χτυπά τον άνδρα στο κεφάλι, προκαλώντας του πτώση προς τα πίσω, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η αστυνομία κλήθηκε στις 11:25 μ.μ. μετά από αναφορές για φασαρία και βρήκε τον ηλικιωμένο αναίσθητο στο πεζοδρόμιο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι ενώ δεν είχε σφυγμό. Ο 75χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε.

Οι τρεις έφηβες εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου μέσω βιντεοκλήσης την Πέμπτη και ομολόγησαν πως είναι ένοχες για ανθρωποκτονία.

Η δικαστής Τζούντι Χαν διέταξε την κατάρτιση εκθέσεων και την προφυλάκιση των τριών κοριτσιών μέχρι την ανακοίνωση της ποινής τους στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Φρέντι Ριβέρο ήταν «πολύ αγαπητός πατέρας» και ότι η οικογένειά του «καταρρακώθηκε από τον θάνατό του», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η κόρη, η πρώην σύζυγος και οι εξαδέλφες του 75χρονου παρευρέθηκαν στο δικαστήριο για την ακροαματική διαδικασία την Πέμπτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: