Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από ερωτήσεις που δέχθηκε από τον Αυστραλό δημοσιογράφο Τζον Λάιονς του τόνισε χαρακτηριστικά: «κάνεις κακό στην Αυστραλία».
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ πόσο πλουσιότερος είχε γίνει από την επιστροφή του στο Οβάλ Γραφείο για τη δεύτερη θητεία του τον Ιανουάριο.
«Δεν ξέρω», απάντησε ο Τραμπ, εξηγώντας ότι τα παιδιά του ήταν υπεύθυνα για την οικογενειακή επιχείρηση, την Trump Organization.
«Αλλά οι περισσότερες συμφωνίες που έχω κάνει είχαν γίνει πριν. Αυτό έχω κάνει όλη μου τη ζωή. Έχω χτίσει κτίρια» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνοντας το σημείο όπου προγραμματίζεται να χτιστεί μια μεγάλη αίθουσα χορού στο Λευκό Οίκο.
Ο Αυστραλός δημοσιογράφος, όμως, επέμεινε με νέα ερώτηση για το αν είναι σωστό για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ να ασκεί προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες ενώ βρίσκεται στο αξίωμα.
«Πραγματικά δεν το κάνω, τα παιδιά μου διευθύνουν την επιχείρηση», απάντησε ο Τραμπ πριν να περάσει στην αντεπίθεση ρωτώντας τον Λάιονς από πού κατάγεται.
«Κατά τη γνώμη μου, βλάπτετε πολύ την Αυστραλία αυτή τη στιγμή. Και θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί μου. Ξέρετε, ο ηγέτης σας θα έρθει να με δει πολύ σύντομα. Θα του μιλήσω για εσάς. Δίνετε ένα πολύ κακό μήνυμα. Μπορείτε να δώσετε ένα καλύτερο μήνυμα» είπε τον συνομιλητή του ο Τραμπ, πριν να του πει: «Σιωπή».