Τραμπ: Όχι στη δολοφονία Χαμενεΐ – Απορρίφθηκε το Ισραηλινό σχέδιο

Κοινοποίηση:
1a1d0d40-donald-trump

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απέρριψε πρόσφατα ένα ισραηλινό σχέδιο που προέβλεπε τη δολοφονία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αμερικανικές πηγές.

 

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, η δήλωση που έγινε ήταν: «Έχουν σκοτώσει οι Ιρανοί έναν Αμερικανό μέχρι στιγμής; Όχι. Μέχρι να το κάνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να στοχοθετήσουμε την πολιτική ηγεσία».

Οι αξιωματούχοι που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι ανέφεραν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ διατηρούν συνεχείς επαφές με τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους, ιδίως μετά την πρόσφατη μαζική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι είχαν ευκαιρία να σκοτώσουν τον ανώτατο Ιρανό ηγέτη, αλλά ο Τραμπ απέρριψε το σχέδιο τους.

Οι πηγές δεν δήλωσαν αν ο ίδιος ο Τραμπ παρέδωσε αυτό το μήνυμα. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ του Reuters, ο Νετανιάχου, σε συνέντευξή του την Κυριακή σε εκπομπή του Fox News Channel, δήλωσε: «Υπάρχουν τόσες πολλές ψευδείς αναφορές για συνομιλίες που δεν έγιναν ποτέ και δεν πρόκειται να επεκταθώ σε αυτό». «Αλλά μπορώ να σας πω ότι πιστεύω ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Και νομίζω ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν τι είναι καλό για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Τραμπ τρέφει ακόμη ελπίδες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή στο Ομάν ακυρώθηκαν λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Ο Τραμπ δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι «γνωρίζαμε τα πάντα» για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response