Τραμπ: «Η συνάντηση με τον Πούτιν εξαρτάται από μια συμφωνία για την Ουκρανία»

Κοινοποίηση:
tramp

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να προγραμματίσει νέα συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτός αν υπάρχει μια ξεκάθαρη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του στην Ασία, ο Τραμπ ανέφερε ότι δεν θα «χάνει τον χρόνο του» σε συνομιλίες που δεν οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες διευθέτησης της σύγκρουσης, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως θα ήθελε να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα υπάρξει συμφωνία, ώστε να οργανώσει μια νέα σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν. «Ανέκαθεν είχα εξαιρετική σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά η κατάσταση στην Ουκρανία με απογοήτευσε», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας τη δυσκολία της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.

Η δήλωση του Τραμπ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας τις προϋποθέσεις για έναν πιθανό διάλογο μεταξύ των δύο ηγετών, με στόχο τον τερματισμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response