Το μυστικό να περνάμε τα 100 έτη… νέοι, και υγιείς, ανακάλυψαν επιστήμονες – Σημαντικό: Το δίνει η φύση

Κοινοποίηση:
dd5195de6d03fb334fa89f078382aadb_XL

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: η αθανασία και η αιώνια νεότητα κρύβεται στο πιάτο μας.
Το ανακάλυψαν οι επιστήμονες με ένα δεκαετές υπερ-πείραμα με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες

Έρευνα-ορόσημο: Η διατροφή που φρενάρει τον θάνατο

Η πολυεθνική μελέτη, με συμμετοχή πανεπιστημίων από Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία, εξέτασε τη ζωή 120.000 ανθρώπων ηλικίας 40–70 ετών για μια δεκαετία.

Το ερώτημα ήταν απλό αλλά συγκλονιστικό: μπορεί η καθημερινή διατροφή να καθορίζει πόσο ζούμε και πόσο καλά;
Η απάντηση ήταν ηχηρή: Ναι.
Και μάλιστα με τρόφιμα που βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια μας.

Μείωση γενικού κινδύνου θνησιμότητας έως και 16%

Οι ερευνητές εστίασαν στα φλαβονοειδή — φυσικές ενώσεις που υπάρχουν σε τροφές φυτικής προέλευσης και δρουν σαν “στρατός προστασίας” για τον οργανισμό.
Ανάμεσά τους: τσάι, μύρτιλα, φράουλες, πορτοκάλια, σταφύλια, κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα.
Η έρευνα αποκάλυψε ότι η συστηματική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αυτά τα φλαβονοειδή – όπως μούρα, μήλα, τσάι, κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα – μειώνει ριζικά τον κίνδυνο θανάτου, καρδιοπαθειών, διαβήτη και καρκίνου.
Η καθημερινή πρόσληψη 500mg φλαβονοειδών (π.χ. δύο φλιτζάνια τσάι) μειώνει τον γενικό κίνδυνο θανάτου κατά 16%.

Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση ενώ, ο κίνδυνος για καρδιολογικά, διαβητικά και αναπνευστικά νοσήματα μειώνεται έως και 10%.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό: η ποικιλία των φλαβονοειδών είναι πιο σημαντική από την ποσότητά τους.

Δηλαδή, το να καταναλώνεις πολλά διαφορετικά τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή έχει μεγαλύτερο όφελος από το να πίνεις απλώς π.χ. έξι τσάγια την ημέρα.
Κάθε φλαβονοειδές, κι ένας ρόλος-κλειδί:
Κάποια ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση
Άλλα μειώνουν τη χοληστερίνη
Και άλλα καταπολεμούν τη φλεγμονή
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η “μονοφαγία”, ακόμη κι αν είναι υγιεινή, δεν αρκεί.
Αντί να πίνεις μόνο τσάι, συνδύασέ το με μούρα, μήλα, μαύρη σοκολάτα, κρασί και άλλα.

Φάε το ουράνιο τόξο: Τα χρώματα σώζουν ζωές

Μία από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις της έρευνας ήταν ότι η κατανάλωση πολύχρωμων τροφών – που συνήθως είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή – δίνει στον οργανισμό το πλήρες φάσμα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Αυτό θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε πλήθος χρόνιων ασθενειών.

Τι αλλάζει τώρα; – Πώς γίνεσαι “άφθαρτος” με απλές κινήσεις;

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διατροφικής επιστήμης, οι επιστήμονες δεν προτείνουν απλώς «να τρως υγιεινά», αλλά προτείνουν συγκεκριμένη στρατηγική πρόληψης:
Όχι μόνο αύξηση φλαβονοειδών στη διατροφή, αλλά και ποικιλία στην πηγή: όχι μόνο τσάι, αλλά και μούρα, σταφύλια, πορτοκάλια, σοκολάτα.
Βάλε μούρα στο πρωινό σου
Πιες τσάι αντί για καφέ
Τρώγε ένα μήλο ή φράουλες ως σνακ
Μαύρη σοκολάτα αντί για γλυκά με ζάχαρη
Και λίγο κόκκινο κρασί με το φαγητό

Ο δρόμος για τη μακροζωία ξεκινά… στο πιάτο

Η νέα μελέτη δεν υπόσχεται αθανασία, αλλά προσφέρει κάτι πιο ρεαλιστικό: μακροζωία, καθαρό μυαλό, γερή καρδιά και καλύτερη ποιότητα ζωής – με ελάχιστο κόστος. Η αλλαγή ξεκινά χωρίς χάπια, χωρίς χειρουργεία, χωρίς επισκέψεις σε ειδικούς.
Αρκεί να ξανασκεφτείς τι βάζεις στο στόμα σου.
Ο πλανήτης σερβίρει υγεία και ομορφιά – το μόνο που μένει, είναι να τις… φας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΖΗΣΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΤΟ ΑΠΕΧΘΑΝΟΤΑΝ .ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΣΠΕΥ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΟΣΠΡΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ. ΓΕΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Leave a Response