To βέτο του ΔΝΤ για να πάρουμε την δόση: «Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές»

Κοινοποίηση:
kyriakatika douleia

Απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές χωρίς εξαιρέσεις ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. 

Η εν λόγω απαίτηση του ΔΝΤ ήρθε λίγο πριν το Eurogroup, βάσει δημοσιευμάτων στο «Έθνος», μέσω email στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο έσπευσε να απαντήσει αρνητικά το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Από την άλλη, το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αρνήθηκε το άνοιγμα όλες τις Κυριακές αλλά φαίνεται πως η απάντηση του Υπουργείου περιλαμβάνει σχέδιο για άνοιγμα καταστημάτων ορισμένες επιπλέον Κυριακές πέραν των όσων ήδη ισχύουν. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα είναι της περιφέρειας με τους αντιπεριφερειάρχες να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις περιοχές και τον αριθμό των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Η ελληνική πλευρά, επίσης, φαίνεται πως παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς ο μέσος όρος των Κυριακών στις οποίες είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι 38,6.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΗ ΣΩΣΕΤΕ Κ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ 1 EURO ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!!! ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ,ΑΧΡΗΣΤΟΙ…

  2. χαιρετίσματα στον τσιπραντρέου σας… συριζοψηφοφόρια!!!!

Comments are closed.