Οργή έχει προκαλέσει στην Κύπρο ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου ο οποίος αυτή τη φορά πήρε συνέντευξη από τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Μάλιστα, φωτογραφήθηκε χαμογελαστός δίπλα στον Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα νομιμοποιώντας με την στάση του αυτή την κατοχή της Κύπρου καθώς δεν είναι ένας απλός πολίτης αλλά ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Προβαίνει σε ενέργειες που τυγχάνουν εκμετάλλευσης από το κατοχικό καθεστώς και παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης. Πιόνι της τουρκικής προπαγάνδας τον χαρακτήρισε το ΔΗΚΟ. «Ασελγεί επί της χώρας», λέει η ΕΔΕΚ. Παρέχει αναγνώριση στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, προσθέτει η ΔΗΠΑ.
«Δεν είναι μόνο η συνέντευξη, αλλά είναι και ο χώρος στον οποίο έλαβε χώρα», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένας Ευρωβουλευτής, ο οποίος εξελέγη από τον κυπριακό λαό, ο κυπριακός λαός τον ανέδειξε να τον εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες εκούσια είτε ακούσια τυγχάνουν εκμετάλλευσης από το κατοχικό μόρφωμα προς προώθηση του απαράδεκτου αφηγήματος του».
«Ήδη, από χθες βιώνουμε, βλέπουμε την προσπάθεια εργαλειοποίησης από πλευράς του ψευδοκράτους αυτής της ενέργειας και η ίδια η χθεσινή ενέργεια του κ. Παναγιώτου παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και, έστω ακούσια, επαναλαμβάνω, λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας από την άλλη πλευρά. Είναι καλό να έχουμε υπόψη μας ότι οφείλουμε όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, να λειτουργούμε με γνώμονα ότι το Κυπριακό είναι μια εθνική υπόθεση και ιδιαίτερα οι εκλεγμένοι μας αξιωματούχοι πρέπει να θεωρούμε, να έχουμε υπόψη μας ότι κάθε δημόσια πράξη φέρει πολιτικό βάρος και έχει αντίκτυπο και οφείλουμε να ενεργούμε νηφάλια και με πλήρη επίγνωση όλων των ενεργειών μας», τόνισε.
«Η πολιτική ουσία αυτής της ενέργειας ξεπερνά την προσωπική επιλογή ενός εκάστου, αγγίζει τον πυρήνα των ευαισθησιών του εθνικού μας θέματος. Και σας υπενθυμίζω ότι αν ήταν Ευρωβουλευτής κάποιου άλλου κράτους ή αξιωματούχος κάποιου άλλου κράτους, αυτή τη στιγμή θα προβαίναμε σε έντονα διαβήματα»μ, είπε ακόμα.
Και κατέληξε: «Θα πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας τον πυρήνα των εθνικών μας επιδιώξεων. Και είναι κάτι που οφείλω τουλάχιστον να πω ότι εν μέσω των προσπαθειών που βρισκόμαστε προς τη σύγκληση της πολυμερούς διάσκεψης του Ιουλίου, και αυτό το αναφέρουμε διαρκώς μετά από κάθε συνεδρία κάθε Εθνικού Συμβουλίου, αυτό το οποίο διαχρονικά διαπνέει και διακατέχει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου, είναι αυτή η σύμπνοια, ιδιαίτερα και ειδικά στο Κυπριακό, αλλά και ως προς τις συνέπειες των πράξεών μας».