Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Τετάρτης (18/2) συνέλαβαν έναν 36χρονο Γεωργιανό στη Θεσσαλονίκη που είχε κάνει επάγγελμα τις διαρρήξεις σπιτιών, με τη λεία του να ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.
Ο 36χρονος συνελήφθη την ώρα που αποπειράθηκε να παραβιάσει πόρτα διαμερίσματος, ενώ προηγουμένως αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα ακόμη διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία.
Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο άνδρας, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2025 – Φεβρουαρίου 2026 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμαριάς, προέβη επιπλέον, σε εννέα διακεκριμένες κλοπές – διαρρήξεις οικιών, εκ των οποίων μία σε απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ περίπου, 114 χρυσές λίρες Αγγλίας, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα εκτιμώμενης αξίας 155.000 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, 1 κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και χρηματικά ποσά ύψους 1.330 ευρώ και 20 δολαρίων Η.Π.Α. προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 36χρονος παραμένει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης.






