Ταχίνι: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία μας;

Κοινοποίηση:
taxini (1)

Ένα από τα πιο healthy συστατικά που αξίζει να έχει θέση στη διατροφή σου, είναι το ταχίνι. Εκτός από νόστιμο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Το ταχίνι, παρασκευάζεται από καβουρδισμένους και αλεσμένους λευκούς σπόρους σουσαμιού με ελαιόλαδο, έλαιο αβοκάντο ή σησαμέλαιο.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά και μέταλλα όπως ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, το ταχίνι είναι στη κυριολεξία μια βόμβα υγείας για τον οργανισμό.

Συγκρκιμένα:

Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2
Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων
Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει, προστατεύσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, αποτρέποντας εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος
Αλτσχάιμερ
Προστατεύει τα ηπατικά και νεφρικά κύτταρα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response