Για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι οι οποίοι εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη Σβίλενγκραντ καθώς είχαν διαφύγει αμέσως μετά το επεισόδιο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθησαν οι άλλοι δύο Τούρκοι που συμμετείχαν στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον πρακτόρων της ΕΥΠ στην Θέρμη.
Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα σήμερα στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, στα σύνορα με Τουρκία, και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ώστε να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Εις βάρος των δύο συγκεκριμένων προσώπων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Είχε προηγηθεί, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, η σύλληψη του 49χρονου συμπατριώτη τους, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον των στελεχών της ΕΥΠ. Ο ίδιος είχε εντοπιστεί σε παράπηγμα στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη. Σύμφωνα με τη δίωξη που τού ασκήθηκε, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αναμένεται να απολογηθεί, αύριο, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται τη δικογραφία.
Ο 49χρονος φέρεται να αναζητούσε τρόπους να περάσει, μέσα από δύσβατα μονοπάτια, προς τη Βουλγαρία, κάτι που φαίνεται να κατάφεραν οι δύο συμπατριώτες του.