Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Τουρκία, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Ο σεισμός καταγράφηκε στις 22:23, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπαλικεσίρ και 2 χιλιόμετρα νότια της πόλης Σιντίργκι.
Η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ αυτή, ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην ίδια περιοχή, όπου στις 27 Οκτωβρίου είχε σημειωθεί ένας ακόμα μεγαλύτερος σεισμός, 6,1 Ρίχτερ, προκαλώντας ανησυχία για την πιθανότητα νέων μεγάλων δονήσεων. Αν και η τελευταία δόνηση δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς, οι αρχές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την περιοχή, η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σεισμογενής.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμικό Κέντρο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρά προβλήματα, ωστόσο, η ανησυχία παραμένει δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μια χώρα με αυξημένο σεισμικό κίνδυνο, και η περιοχή γύρω από το Μπαλικεσίρ έχει δείξει έντονη σεισμική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας, ενώ οι γεωλόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.





