Λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με δημοσιεύματα από το Ισραήλ να τον παρουσιάζει ως δυνατό υποψήφιο για τη Μακάμπι Χάιφα.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Πελάδο να είναι στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων του συλλόγου, που μιλούν με άλλους δύο προπονητές – ένας εκ των οποίων είναι επίσης Νοτιοαμερικανός.
Ο 51χρονος κόουτς είχε βρεθεί πρόσφατα στο στόχαστρο της Πατσούκα αλλά απέρριψε την πρόταση του μεξικανικού συλλόγου, παραμένοντας ελεύθερος.
Η επόμενη ομάδα που θα αναλάβει ο Αλμέιδα θα είναι η έκτη στην καριέρα του, μετά από Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ, Γουαδαλαχάρα, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και φυσικά την Ένωση.