Πολυκατοικίες στην Τεχεράνη επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε κτίριο διαμερισμάτων στην Τεχεράνη» ανέφερε, αφού μετέδωσε πως «πολλά ακίνητα», στην πρωτεύουσα έγιναν στόχοι πληγμάτων.
Στην πόλη Νατάνζ, στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν, όπου βρίσκεται μεγάλη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας του Ιράν σημειώθηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις.
Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, δεν υπάρχουν σε αυτό το στάδιο ενδείξεις διαρροής ραδιενέργειας ή μόλυνσης.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Ντάνι Ντανόν δήλωσε αργά χθες Πέμπτη (τοπική ώρα Νέας Υόρκης) ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά η απόφασή της να πλήξει το Ιράν ήταν ανεξάρτητη.
Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο CNN αν το Ισραήλ αναμένει από τις ΗΠΑ να το συνδράμουν σε περίπτωση ιρανικής απάντησης, ο Ντανόν σχολίασε ότι «δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε εικασίες».
Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο υπογράμμισε ότι «σήμερα το Ισραήλ ανέλαβε μονομερή δράση εναντίον του Ιράν. Δεν εμπλεκόμαστε στα πλήγματα εναντίον του Ιράν και βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή».
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: το Ιράν δεν θα πρέπει να στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα ή προσωπικό», τόνισε ο Ρούμπιο.
Εξάλλου ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι «το Ισραήλ μάς ενημέρωσε ότι πίστευε πως αυτή η ενέργεια ήταν απαραίτητη για την άμυνά του».
Πρόσθεσε επίσης ότι «ο (Αμερικανός) πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ και η κυβέρνησή του έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις δυνάμεις μας και παραμένουν σε στενή επαφή με τους περιφερειακούς μας εταίρους».