Σήμερα στις 12:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη για τα αγροτικά μπλόκα στα Μάλγαρα. Εκεί οι αγρότες πρόκειται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν.
Στη σημερινή κρίσιμη σύσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Νέων Μαλγάρων, συμμετέχουν εκπρόσωποι από περισσότερα από 50 μπλόκα σε όλη τη χώρα, σε μια στιγμή που συμπληρώνονται 35 ημέρες από την παράταξη των τρακτέρ σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας σε Βορρά και Νότο και στους τελωνειακούς σταθμούς στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες.
Τι έχει αποφασίσει το κάθε μπλόκο
Στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες προτείνουν κλιμάκωση για 35η ημέρα και κάνουν λόγο για 48ωρο μπλακ άουτ μετά τα Φώτα, τονίζοντας ότι θα μείνουν στους δρόμους όσο χρειαστεί.
Την ίδια γραμμή ακολουθούν και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν μονόδρομο τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Μέχρι στιγμής, τα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν ανοικτά, αυτό όμως τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθεί από την απόφαση της σημερινής πανελλαδικής σύσκεψης.




