Στη φυλακή για τα επεισόδια στη Νίκαια ο πρόεδρος του Ιωνικού και δύο οπαδοί της ομάδας

Κοινοποίηση:
ionikos-750x450

Στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει ποινή έξι μηνών, οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του στο αυτόφωρο του Πειραιά, ο πρόεδρος του Ιωνικού Νικαίας, Γιάννης Τσιριγώτης, καθώς και δύο οπαδοί της ομάδας.

Οι τρεις είχαν συλληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου στη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο γήπεδο της Νεάπολης Νίκαιας στη διάρκεια του αγώνα της super league μεταξύ της Κηφισιάς και του ΟΦΗ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο 20ο λεπτό του αγώνα ομάδα περίπου είκοσι ατόμων που έφεραν διακριτικά του Ιωνικού μπήκαν από τη θύρα 1 και ενεπλάκησαν σε έντονες αντεγκλήσεις και διαπληκτισμούς με τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Οι αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ επενέβησαν και τότε οπαδός του Ιωνικού που σήμερα καταδικάστηκε από το αυτόφωρο άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς και κινήθηκε για να τους χτυπήσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων από τους οπαδούς του Ιωνικού επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα, από μπουκάλια με νερό μέχρι καθίσματα που ξήλωσαν από την κερκίδα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε έξι προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων ήταν ο πρόεδρος της ομάδας του Ιωνικού, Γιάννης Τσιριγώτης, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διαδικασία της προσαγωγής του, ήταν σε κατάσταση εκτός εαυτού, έβριζε χυδαία τους αστυνομικούς και απαιτούσε να αφεθούν ελεύθεροι οι οπαδοί της ομάδας του. Ενώ του έγιναν συστάσεις να ηρεμήσει, εκείνος έσπρωξε τον αστυνομικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλάμβανε σειρά σοβαρών κατηγοριών: παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητικής βίας, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα.
Στη σημερινή δίκη, το δικαστήριο εξέτασε μαρτυρίες, καταθέσεις και οπτικοακουστικό υλικό από τα επεισόδια.

Η απόφαση ήταν καταπέλτης: ο Γιάννης Τσιριγώτης κρίθηκε ένοχος και η ποινή του δεν έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα. Το ίδιο συνέβη και με τους δύο οπαδούς που κάθονταν στο εδώλιο μαζί του. Και οι τρεις θα εκτίσουν ποινή έξι μηνών στη φυλακή, καθώς απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Με αυτή την απόφαση, η δικαιοσύνη έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: καμία ανοχή στην οπαδική βία, ανεξαρτήτως θέσης, ιδιότητας ή επιρροής των εμπλεκομένων.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response