Σκάνδαλο-βόμβα στον αμερικανικό στρατό: “Γυναικολόγος–δράκος” κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικά εγκλήματα σε ασθενείς

Κοινοποίηση:
29390 national guard - ethniki froura Amerikis

Τρικυμία χωρίς προηγούμενο έχει προκαλέσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις η αποκάλυψη για τον Δρ. Μπλέιν ΜακΓκρο, τον γυναικολόγο του στρατού που απομακρύνθηκε άρον-άρον από το πόστο του, μετά τις καταιγιστικές καταγγελίες για επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση και παράνομη καταγραφή γυναικών ασθενών.

Οι στρατιωτικοί ερευνητές – σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – φέρεται να εντόπισαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό του γιατρού, υλικό που απεικονίζει δεκάδες γυναίκες σε στιγμές απόλυτης αδυναμίας μέσα στο ιατρείο. Ήδη τουλάχιστον 65 γυναίκες έχουν μιλήσει ανοιχτά, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα “κατάχρησης εξουσίας”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση έχει τέτοιο εύρος που ο στρατός αναγκάστηκε να στείλει περίπου 3.000 επιστολές σε ασθενείς του ΜακΓκρο, τόσο από το Φορτ Χουντ όσο και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Χαβάη, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποκαλύπτεται πως καταγγελίες υπήρχαν εδώ και χρόνια, αλλά – όπως καταγγέλλεται πλέον από πρώην ασθενείς – είτε αγνοήθηκαν είτε απορρίφθηκαν από τους αρμόδιους, επιτρέποντας στον γιατρό να συνεχίζει ανενόχλητος.

Γυναίκες που μιλούν με ψευδώνυμα, όπως η “Μέγκαν” και η “Λίζα”, περιγράφουν πίεση για “εξετάσεις” που δεν είχαν καμία ιατρική βάση, ύποπτες συμπεριφορές και μια αδιανόητη δυσκολία να ακουστεί η φωνή τους μέσα σε ένα σύστημα που – όπως λένε – προστάτευε τον γιατρό αντί για τις ίδιες.

Το σκάνδαλο έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και η έρευνα συνεχίζεται με στρατιωτικούς και ομοσπονδιακούς ανακριτές, ενώ δεκάδες γυναίκες ζητούν δικαίωση για όσα, όπως υποστηρίζουν, υπέστησαν πίσω από κλειστές πόρτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response