Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που πλήττει την πρωτεύουσα καταγγέλλει συμπολίτης μας, βγάζοντας στη φόρα μια υπόθεση που όλοι «ξέρουν», αλλά κανείς δεν αγγίζει. Στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Ομόνοια, στη Βάθη, στη Ζήνωνος, στον Κεραμεικό και στον Άγιο Παύλο, δρουν παράνομες μάντρες που λειτουργούν ως ορμητήρια εγκληματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ιδιοκτήτες –στην πλειονότητά τους υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν– στρατολογούν τοξικομανείς, τους οποίους εκμεταλλεύονται με τον πιο απάνθρωπο τρόπο: τους στέλνουν να κλέβουν σίδερα, χαλκό και άλλα μέταλλα από πολυκατοικίες και κτίρια του κέντρου, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ. Σε αντάλλαγμα, τους πληρώνουν με ναρκωτικά ή με ψίχουλα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Το κύκλωμα, όπως καταγγέλλεται, διακινεί εκατομμύρια μαύρου χρήματος, ενώ οι αρμόδιες αρχές παραμένουν θεατές. Ο Δήμος Αθηναίων είναι άφαντος, η Αστυνομία δείχνει αδυναμία να παρέμβει, η ΑΑΔΕ κλείνει τα μάτια, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών –που θα έπρεπε να ελέγχει λογαριασμούς και να κάνει εφόδους– «κοιμάται όρθιο».
Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλώς ένα ακόμη περιστατικό εγκληματικότητας. Είναι μια κοινωνική και οικονομική βόμβα, που αποδεικνύει πως το κράτος στοχοποιεί τον νομοταγή πολίτη αλλά αφήνει στο απυρόβλητο όσους διαλύουν ολόκληρες γειτονιές.
Δείτε παρακάτω την καταγγελία του συμπολίτη μας:
(Ακολουθεί αυτούσια η αναφορά όπως μας στάλθηκε)
«Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά-καταγγελία για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τουλάχιστον για τον Δήμο Αθηναίων που δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς αρμόδιος ή κάνουν πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Μιλώ για τις παράνομες μάντρες στο κέντρο της Αθήνας των Μπαγκλαντές ή Πακιστανών με τα τρίκυκλα οι οποίοι έχουν στρατολογήσει τοξικομανείς ώστε να συλλέγουν μέταλλα όπως σίδερο, χαλκό κυρίως από φθορές σε πολυκατοικίες και άλλα κτήρια στα οποία μπουκάρουν, και αυτό διότι εκμεταλλεύονται το ακαταλόγιστο του «άρρωστου» ανθρώπου που είναι αυτός στο κόλπο, δεκάδες πολυκατοικίες στο κέντρο έχουν πάθει ζημιές χιλιάδων ευρώ. Αυτές οι μάντρες είτε πληρώνουν τους χρήστες με ναρκωτικά είτε με ψίχουλα ίσα ίσα να πάρουν τη δόση τους. Κάτω από την Ομόνοια, Βάθη, Ζήνωνος, Κεραμεικός, Άγιος Παύλος, δηλαδή όπου έχει χρήστες, έχει και μια τέτοια μάντρα. Ο Δήμος άφαντος, η αστυνομία το ίδιο, το κράτος μέσω της ΑΑΔΕ το ίδιο, και ενώ μιλάμε για εκατομμύρια μαύρου χρήματος και θα έπρεπε να κάνει εφόδους και να τσεκάρει λογαριασμούς αυτών που τα τρέχουν. Αλλά είπαμε, στόχος είναι ο νόμιμος πολίτης και όχι ο παραβατικός. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα όπου οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών κοιμούνται όρθιοι, ή μπορεί και όχι. (Η Φώτο είναι ενδεικτική)».