Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή

Κοινοποίηση:
vouli-kataggelia

Σε πλήρη πολιτική ανάφλεξη βρίσκεται το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η αντιπαράθεση για τις ευθύνες γύρω από τις κακοδιαχειρίσεις και τις καταγγελλόμενες παρατυπίες στον Οργανισμό μπαίνει πλέον στο κοινοβουλευτικό πεδίο. Με αιχμή τις ευθύνες των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν χωριστά αιτήματα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, την ώρα που η κυβέρνηση απαντά με πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, η οποία –όπως τονίζει– θα εξετάσει διαχρονικά τις παθογένειες από τη σύσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ το 1998 έως σήμερα.

Πιο αναλυτικά, η αρχή έγινε με την κατάθεση δύο ξεχωριστών αιτημάτων για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση με τις υπογραφές 35 βουλευτών (33 από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και 2 ανεξάρτητοι, οι Γιάννης Σαρακιώτης και Μπαράν Μπουρχάν), ζητώντας τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, ζητείται να ερευνηθεί ο Μάκης Βορίδης για συνέργεια σε κακουργηματική απιστία εις βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Λευτέρης Αυγενάκης για συνέργεια και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα.

Την ίδια στιγμή, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, παρά τον αρχικό σχεδιασμό για ξεχωριστές παρεμβάσεις, κατέθεσαν κοινή πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με τη στήριξη 37 βουλευτών, στρέφοντας επίσης τα πυρά τους στους δύο πρώην υπουργούς. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι «ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το γαλάζιο παρακράτος που έστησε ο κύριος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response