Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, με δήλωσή του, ανατρέπει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Γιώργου Μυλωνάκη σχετικά με τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Ο Σαλάτας επιμένει σε όσα είχε καταγγείλει στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας τη συμμετοχή του Γιώργου Μυλωνάκη στην απόφασή του για «καρατόμηση» από τη θέση του.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος τονίζει: «Οι ισχυρισμοί του κ. Μυλωνάκη είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί. Ο ισχυρισμός ότι μου συνέστησε να μην παρεμποδίσω την έρευνα και ότι, παρά ταύτα, την παρεκώλυσα, με αποτέλεσμα την απόλυσή μου, είναι αδύνατον να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση στις πρόσφατες αναρτήσεις του Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος υποστήριζε ότι η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική Επιτροπή θα φώτιζε τα πραγματικά γεγονότα, μακριά από «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και ερμηνείες που, όπως αναφέρει, προσπαθεί να επιβάλει η αντιπολίτευση.
Αναλυτικά, ο Νίκος Σαλάτας δηλώνει: «Δυστυχώς διακινούνται ανακριβή και συκοφαντικά σενάρια για το πρόσωπό μου. Η πρώτη επικοινωνία με τον κ. Μυλωνάκη σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έγινε δύο ημέρες μετά την μυστική έφοδο, της οποίας κανείς δεν γνώριζε τον χρόνο ή την πραγματοποίηση. Επομένως, ο ισχυρισμός ότι μου συνέστησε να μην παρακωλύσω την έρευνα και ότι παρά ταύτα την παρεκώλυσα, είναι απολύτως ψευδής και συκοφαντικός. Η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο αίτημά του να μην αντιδράσω στους ψευδείς ισχυρισμούς του Ευρωπαίου Εισαγγελέα. Δεν το δέχθηκα και με απέλυσε».
Ο Σαλάτας καταλήγει σημειώνοντας ότι η επιλεκτική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που αφήνει εκτός ελέγχου την περίοδο 2022-2023 υπό τη διοίκηση του κ. Σημανδράκου και της υπερδιευθύντριας κας Τυχεροπούλου, συνιστά ουσιαστική κάλυψη του σκανδάλου, με σοβαρές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.