Οποιαδήποτε ευρωπαϊκά στρατεύματα αποσταλούν στην Ουκρανία θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους για τις
ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις, που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Κυριακή.
Ο Λαβρόφ, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις, κατηγόρησε επίσης τους ευρωπαίους πολιτικούς ότι καθοδηγούνται από «φιλοδοξίες» στις σχέσεις τους με το Κίεβο και αγνοούν τον λαό της Ουκρανίας και των ίδιων των χωρών τους.






Χρόνια τώρα αρνούνται την Ευρωπαϊκή επιχειρησιακή ανάμειξη στα της «Ουκρανίας» (πάντα σε εισαγωγικά λόγω ιδιαιτέρας συνθέσεως Λαών – Εδαφών και ιδιαιτερότητος «Αναγνωρίσεως» στον ΟΗΕ). Όμως από της Συνθήκης ΗΠΑ-Βρετανίας- Ρωσσίας, την κατά κυριολεξίαν «επομένη» πριν αποχωρήσουν οι «Δυτικοί», μόλις ανεχώρησε ο Στάλιν, όπως είναι Ιστορικά καταγεγραμμένο σε Αρχεία που Δημοσιεύθηκαν, άρχισαν οι κατά της υλοποιήσεως των Συμφωνιών ενέργειες με συμμετοχή με την χρήση προσωπικού διαφόρων επιπέδων και ειδικοτήτων κατά της τηρήσεως, εφαρμογής και διαλύσεως ΕΣΣΔ. Μετά όσα σΥνέβησαν ώστε να οδηγηθεί η κατάστασις σε πρόθυρα γενικευμένου Πολέμου, το 2014 η Ρωσσία επέβαλε νέα Ειρηνευτική Συνθήκη με προφανείς υποχωρήσεις.Έκτοτε Στρατιωτικο προσωπικό, δήθεν Μισθοφορικό συμμετέχει ενεργά. Προειδοποίησις για Κληρωτούς-Τακτικό Στρατό .