Σε είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί το παγωτό, καθώς η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών έχει οδηγήσει τις τιμές στα ύψη.
Έτσι, από την πλευρά τους, οι καταναλωτές ψάχνουν να βρουν πιο οικονομικές λύσεις.
Συγκεκριμένα, άλλοι κάνουν «στροφή» και το φτιάχνουν μόνοι τους και άλλοι απλώς… τρώνε λιγότερο.
Η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες, είναι η αιτία της αύξησης της τιμής του παγωτού, καθώς τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, η τιμή του κακάο έχει αυξηθεί κατά 34,4%.
Το γάλα από τις αρχές Απριλίου έχει αυξηθεί ενώ και το λάδι καρύδας, έχει σημειώσει την ίδια περίοδο αύξηση 14%.
Ταυτόχρονα έχουν ανέβει και τα κόστη λειτουργίας, τα οποία θέλοντας και μη, οι επιχειρήσεις τα μεταφέρουν στους πελάτες.