Ρωσία – Ουκρανία: Στην Τουρκία την Τετάρτη οι επόμενες συνομιλίες για ειρήνη

Κοινοποίηση:
Russia-Ukraine

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι οι επόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα διεξαχθούν την Τετάρτη στην Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο συναντήσεις των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον τερματισμό του πολέμου.

«Συζήτησα με τον Ρουστέμ Ουμέροφ (τον γραμματέα του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας) την προετοιμασία μια νέας συνάντησης στην Τουρκία με τη ρωσική πλευρά. Ο Ουμέροφ είπε ότι η συνάντηση προβλέπεται να γίνει την Τετάρτη» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του. Πρόσθεσε ότι θα δώσει αύριο «περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Ουμέροφ ήταν ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στους δύο προηγούμενους γύρους συνομιλιών με τη Ρωσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response