Ρωσία: Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν βλέπει το «τέλος των καιρών» – Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί νέο άξονα κατά του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
kling_20

Ο πρίγκιπας διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου, Mοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, φαίνεται να θέτει τα θεμέλια ενός νέου άξονα σουνιτικών κρατών, πιθανώς περιλαμβάνοντας την Τουρκία και άλλες χώρες του Κόλπου, με σαφή εχθρική στάση απέναντι στο Ισραήλ.

Ρωσία: Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν βλέπει το «τέλος των καιρών» – Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί νέο άξονα κατά του Ισραήλ

Αυτή η «αναζωπύρωση» των σουνιτικών δυνάμεων ταιριάζει εκπληκτικά με την εσχατολογική – αποκαλυπτική – οπτική του Αλεξάντερ Ντούγκιν, του Ρώσου φιλοσόφου που συχνά περιγράφεται ως ο διανοητικός εγκέφαλος πίσω από την πολιτική του Πούτιν.

Σε πρόσφατο βίντεο, ο Ντούγκιν επισημαίνει ότι τα τρέχοντα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έχουν δημιουργήσει στον ισραηλινό λαό την αίσθηση ότι είναι όντως ο εκλεκτός του Θεού. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι διαφορετικών αξόνων του τέλους των καιρών», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Για τους Σιίτες, το Ισραήλ και ο Σιωνισμός αντιπροσωπεύουν τον Δατζάλ, τον Αντίχριστο. Και για τους Σιωνιστές, οι Σιίτες ή ο μουσουλμανικός κόσμος συνολικά αποτελούν εμπόδιο στην παγκόσμια κυριαρχία τους.»

 

Ο Ντούγκιν παρακολουθεί εδώ και χρόνια τη Μέση Ανατολή ως σκηνικό της τελικής σύγκρουσης των πολιτισμών: από τη μία πλευρά, ο «μεσσιανικός» Σιωνισμός, ο οποίος επιδιώκει ένα Μεγάλο Ισραήλ, την καταστροφή του Al-Aqsa, την ανέγερση του Τρίτου Ναού και την παγκόσμια κυριαρχία υπό τον Μεσσία (για τους Μουσουλμάνους ο ψεύτικος Μεσσίας, ο Δατζάλ)· από την άλλη, η αντίσταση του Ισλαμικού κόσμου, τόσο των Σιιτών – Ιράν, Χεζμπολάχ – όσο και των Σουνιτών που πλέον «ξυπνούν».

Η ανάδυση ενός «νέου σουνιτικού άξονα» υπό τον Mοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς το Ισραήλ πιέζει για επέκταση των εδαφών του στο πλαίσιο του σχεδίου για το Μεγάλο Ισραήλ.

Παράλληλα, η Ρωσία προωθεί την πολυπολικότητα ως αντίβαρο στη «δυτική φιλελεύθερη ηγεμονία», που για τον Ντούγκιν αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον Αντίχριστο. Είναι τυχαίο; Σύμφωνα με τον ίδιο, καθόλου. Πρόκειται για την εκπλήρωση αρχαίων προφητειών.

Οι Σουνίτες, που στο παρελθόν διατηρούσαν φιλοδυτική στάση, αρχίζουν πλέον να βλέπουν την απειλή του «Μεγάλου Ισραήλ» και στρέφονται προς ανατολικά – Ρωσία, Κίνα, Ιράν. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός νέου γεωπολιτικού άξονα που μπορεί να φέρει την περιοχή πιο κοντά στο «σταυροδρόμι των αξόνων του τέλους των καιρών», όπως το περιγράφει ο Ντούγκιν.

Σήμερα, η Μέση Ανατολή δεν είναι απλώς πεδίο μάχης για έδαφος ή πετρέλαιο. Για πολλούς, εξελίσσεται σε ένα θρησκευτικό και αποκαλυπτικό δράμα, και ο Mοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είτε το θέλει είτε όχι, έχει εισέλθει ενεργά σε αυτό το παιχνίδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response