Ρόδος: Η βαλλιστική θα δώσει τις πρώτες απαντήσεις για τους πυροβολισμούς στο σπίτι επιχειρηματία

Κοινοποίηση:
rodos-sfaires-epixeirimatias-2-1024x614

Από το πίσω μέρος του οικοπέδου πλησίασαν οι άγνωστοι που πυροβόλησαν 14 φορές σε μεζονέτα επιχειρηματία στη Ρόδο. Η καταγραφή των πειστηρίων κάνει λόγο για 14 κάλυκες πιθανότατα διαμετρήματος 9 χιλιοστών από τον αύλειο χώρο και τον παρακείμενο πεζόδρομο ενώ θραύσματα βολίδων εντοπίστηκαν στο καθιστικό και στην κουζίνα του σπιτιού

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό κάμερες σε οικίες και καταστήματα, καθώς και από συστήματα καταγραφής οχημάτων που μπορεί να πέρασαν από την περιοχή τις κρίσιμες ώρες.

Στόχος των πυροβολισμών ήταν Έλληνας επιχειρηματίας 50 ετών με δραστηριότητα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης με τους αστυνομικούς να εξετάζουν επαγγελματικές σχέσεις, οικονομικές διενέξεις και προηγούμενες εντάσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα τέτοιο χτύπημα.

Πάντως, όταν οι δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στο σπίτι ήταν τόσο ο επιχειρηματίας όσο και η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Η βαλλιστική έρευνα θα δώσει απαντήσεις

Κρίσιμες εκτιμάται ότι θα είναι οι απαντήσεις από τη βαλλιστική έρευνα καθώς η αντιπαραβολή κάλυκων και βολίδων με ανοιχτές ή παλαιότερες υποθέσεις μπορεί να αναδείξει ταυτίσεις από χαρακτηριστικά φθοράς της κάννης και του επικρουστήρα.

Η κατεύθυνση των πυρών, η απόσταση βολής και η γωνία προσβολής θα συντελέσουν στην ανασύσταση της θέσης ή των θέσεων των δραστών.

Το εάν χρησιμοποιήθηκε ένα ή περισσότερα όπλα αποτελεί κρίσιμο ερώτημα που θα απαντηθεί από το μικροσκόπιο, με προφανείς συνέπειες για τον τρόπο που σχεδιάστηκε η επίθεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response