Διαδικασίες για να λάβει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία είχε κινήσει ο 49χρονος Ουκρανός που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του ξενοδόχου Κώστα Τσιαντή στη Ρόδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα τον Νοέμβριο, κάτι που κατάλαβαν οι αστυνομικού του Τμήματος Ιαλυσού και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και χωρίς να χάσει χρόνο υπέβαλε αίτημα για να λάβει άσυλο ως πρόσφυγας από την Ουκρανία.
Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι βρίσκεται στο Μόναχο -λόγω κάποιων επαφών που διατηρούσε εκεί- και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι του πέρασαν χθες το απόγευμα χειροπέδες και πλέον κινούν τη διαδικασία έκδοσής του στη χώρας μας όπου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.
Ο 49χρονος είναι σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών, απάτες και ενδοοικογενειακή βία. Εξαφανίστηκε από τη χώρα μας στις 13 Νοεμβρίου όταν και ταξίδεψε από το νησί στον Πειραιά. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.





