Ρίο ντε Τζανέιρο: Τέσσερις αστυνομικοί ανάμεσα στους νεκρούς της φονικότερης επιχείρησης

Κοινοποίηση:
maxim-hopman-gun-pistoli-oplo-PEJHULxUHZs-unsplash

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με πηγή από την υπηρεσία του κυβερνήτη της πολιτείας. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται και τέσσερις αστυνομικοί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 2.500 αστυνομικοί και χαρακτηρίζεται ως η πιο φονική στην ιστορία της πολιτείας όσον αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ο αρχικός απολογισμός μιλούσε για 20 θανάτους, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα και την έκταση των συγκρούσεων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η επιχείρηση στόχευε σε συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές του Ρίο, με μεγάλο όπλο και ναρκωτικά, αλλά η υψηλή ένταση των συγκρούσεων οδήγησε σε μαζικές απώλειες. Το περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις για τη στρατηγική της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της βίας στις φτωχογειτονιές της πόλης, όπου η εγκληματικότητα παραμένει υψηλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response