Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι του Ρεθύμνου με αφορμή μία… πετσέτα
Παρά τις εντατικές περιπολίες Λιμενικού και Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από 1.900 άνθρωποι, κυρίως από Σουδάν, Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, αποβιβάστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στις νότιες ακτές της Κρήτης, δοκιμάζοντας φτάνοντας στο όριο τις υποδομές φιλοξενίας του νησιού.
Η κατάσταση είναι απελπιστική, με τις εικόνες που έρχονται από το νησί, να είναι απογοητευτικές. Παράτυποι μετανάστες ήρθαν στα χέρια με αφορμή μία… πετσέτα, στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Συνολικά στο Ρέθυμνο αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 624 άτομα, όλοι άντρες, και μερικοί έφηβοι μεταξύ αυτών.
Μεγάλη ένταση στην Αγία Γαλήνη κατά την αποβίβαση μεταναστών: «Είναι εισβολή»
Μεγάλη ένταση επικράτησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όταν 115 μετανάστες έφτασαν συνοδεία σκάφους της Frontex, με στόχο να μεταφερθούν με τρία λεωφορεία σε χώρο φιλοξενίας.
Η τοπική κοινωνία, που είχε ήδη ενημερωθεί για την επικείμενη άφιξη, συγκεντρώθηκε στο σημείο προκειμένου να εμποδίσει την αποβίβαση εκείνων, εκφράζοντας έντονη αντίδραση στις συνεχόμενες μεταναστευτικές ροές. «Αυτό είναι εισβολή», φώναζαν κάτοικοι και επαγγελματίες για την επικείμενη άφιξη των μεταναστών.
Ρέθυμνο: Στην Κιτρένωση θα μεταφερθούν οι μετανάστες – Τραγική κατάσταση στο λιμάνι
Στο κτήριο της Κιτρένωσης θα μεταφερθούν –πιθανότατα το βράδυ– οι 442 και οι 67 μετανάστες που βρίσκονται στο εμπορικό λιμάνι. Μάλιστα, εξετάζεται εάν θα μεταφερθούν και οι 115 που βρίσκονται στον χώρο του παλιού λιμεναρχείου.
Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν και δυσκολεύουν και το έργο των λιμενικών, των αστυνομικών, των ανθρώπων του Ερυθρού Σταυρού και των γιατρών και φυσικά και των μεταναστών είναι προφανές ότι δεν επιτρέπουν την συνέχιση της παραμονής τους στον υπαίθριο χώρο του λιμανιού.
Υπήρξαν επαφές του Δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, του λιμενάρχη Κυριάκου Παττακού και των ανθρώπων της Κιτρένωσης, που είναι ιδιωτικός χώρος, ώστε να μεταφερθούν εκεί.
μεταξυ τους……αν υπαρχει κυβερνηση , κομματακι δυσκολο στο Κουλισταν
εισβολη λαθρο περιμενουμε αλλους 2.000.000 να ερθουν ,,,δυστυχως …..