Πυρκαγιά στα Κύθηρα: Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-int

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυρκαγιά στον Δρυμώνα Κυθήρων – Στο σημείο μεταβαίνουν και ειδικοί για διερεύνηση εμπρησμού

Σημαντική ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων σημειώθηκε απόψε στη δασική πυρκαγιά στον Δρυμώνα Κυθήρων, καθώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες, ενισχυμένοι με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οχήματα και εναέρια μέσα, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν αναλάβει και εθελοντές.

Συγκεκριμένα, στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 8 πυροσβεστικά οχήματα, δύο αεροσκάφη (Α/Φ) και τρία ελικόπτερα (Ε/Π), προσφέροντας αεροπορική υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σε δύσβατο έδαφος.

 Νέα δύναμη από θαλάσσης – Επιπλέον πυροσβέστες από Νεάπολη
Ταυτόχρονα, 15 επιπλέον πυροσβέστες με μία ακόμα ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τη Νεάπολη με προορισμό την εστία της πυρκαγιάς. Η μετακίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ενίσχυσης της γραμμής άμυνας ενάντια στη φωτιά, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της σε ευαίσθητες περιοχές του νησιού.
Εντολή για διερεύνηση αιτιών – Στο σημείο κλιμάκιο για εγκλήματα εμπρησμού

Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταβαίνει στο νησί ειδικό κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με αποστολή τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Η παρουσία του συγκεκριμένου κλιμακίου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας ή εμπρησμού, αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ή ανακοινώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response