Για τον προσωπικό αριθμό μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στην ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στην ηλικία που μπορεί να αποκτά κανείς τον προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι σκοπός είναι τα παιδιά από τη μέρα που γεννιούνται να τον αποκτούν.
Μάλιστα, σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ «τρέχει» μια διαδικασία, η οποία θα είναι έτοιμη σύντομα για την απόδοση ΑΦΜ.
«Από τη μέρα που παίρνουμε την ονομασία, μπορούμε να ξεκινήσουμε να αποδίδουμε Προσωπικό Αριθμό. Σκοπός είναι αυτό να γίνεται πολύ νωρίς για να μην έχουμε διαδικασίες και ζητήματα στη μετέπειτα ζωή των ανθρώπων στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.
Τα βήματα για τον προσωπικό αριθμό
Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το επόμενο βήμα για τον προσωπικό αριθμό είναι να ενσωματωθεί στην ταυτότητα.
«Κυρίως σε πρώτη φάση, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα, που μπορεί να είναι και αρκετοί μήνες για να αποκτήσουν οι Έλληνες πολίτες Προσωπικό Αριθμό αλλά και για να προετοιμαστούν τα συστήματα του ελληνικού Δημοσίου, οπότε σε πρώτη φάση θα γραφεί στην ταυτότητα για να το θυμόμαστε.
Συνεπώς από τις 4 Ιουλίου και μετά σε όποια ελληνική ταυτότητα καινούριου τύπου βγει, θα είναι επάνω και ο Προσωπικός Αριθμός».
Και διευκρίνισε: «Θα πρέπει να προτάξουμε το να βγάλουμε όλοι ταυτότητες, να αναγράφεται πάνω ο Προσωπικός Αριθμός και σε επόμενη φάση θα μπορέσουν και όλοι όσοι έχουν τις καινούργιες αλλά χωρίς Προσωπικό Αριθμό ταυτότητες, να βγάλουν και τέτοιες. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγει νέα ταυτότητα σε εσάς που έχετε καινούργιου τύπου διότι η ταυτότητά σας δουλεύει κανονικά».
Πώς μπορεί να εκδοθεί ο προσωπικός αριθμός
Για να εκδοθεί ο προσωπικός αριθμός πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα:
στην πλατφόρμα myInfo.gov.gr θα μπαίνουμε με κωδικούς taxis και
αμέσως θα μας παρουσιάζει την εικόνα που έχουμε στα διάφορα μητρώα του κράτους, στα τέσσερα διαφορετικά μητρώα.
Αν λοιπόν έχουμε ένα λάθος, ας πούμε στο φορολογικό μητρώο, μπορούμε να πούμε ότι η σωστή εικόνα, το σωστό επίθετό μου, το σωστό μικρό μου όνομα, είναι αυτό το οποίο φαίνεται στο Μητρώο Πολιτών.
Το βασικό μητρώο του κράτους είναι το Μητρώο Πολιτών.
Αν λοιπόν είναι μία τόσο προφανής αλλαγή και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες λάθη στα υπόλοιπα μητρώα, επιλέγουμε ότι ναι, στο Μητρώο Πολιτών είμαι σωστά γραμμένος και προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι πλέον η επιλογή του Προσωπικού Αριθμού».
ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ
Π Ο Τ Έ !