Πώς να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν

Κοινοποίηση:
corkscrew

Μπορεί να ξεμείνατε από τιρμπουσόν, επιστρατεύστε άλλα εργαλεία που μπορεί να έχετε πρόχειρα

Έχει χρειαστεί για κάποιο λόγο να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί, αλλά διαπιστώνετε ότι δεν έχετε τιρμπουσόν. Πριν πανικοβληθείτε, σκεφτείτε πέρα από το …κουτί.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βασική βίδα, μια πένσα ή ακόμα και ένα σφυρί νύχι. Αυτή η μέθοδος είναι εκπληκτικά εύκολη και λειτουργεί κάθε φορά αν ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα.

Πώς να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασιού με βίδα και πένσα

Το τέχνασμα του κελαριού περιλαμβάνει το στρίψιμο μιας μακράς βίδας – μήκους περίπου 2 ιντσών – κατευθείαν στον φελλό. Στη συνέχεια, πιάστε τη βίδα σφιχτά με πένσα ή χρησιμοποιήστε την άκρη ενός σφυριού για να τραβήξετε το φελλό έξω σταθερά.

Αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο τόσο ελκυστική είναι η απλότητα και ο έλεγχός της. Επειδή η βίδα πηγαίνει απευθείας στο φελλό, μιμείται αυτό που κάνει ένα επαγγελματικό τιρμπουσόν χωρίς να διακινδυνεύει να σπάσει ο φελλός μέσα στο μπουκάλι. Το κλειδί είναι να είστε υπομονετικοί και να εφαρμόζετε ακόμη και ανοδική δύναμη, χωρίς να κουνάτε πολύ δυνατά ή υπό γωνία.

Οδηγός βήμα προς βήμα

Πρώτα, επιλέξτε μια βίδα μήκους περίπου 2 ιντσών. Αποφύγετε οτιδήποτε σκουριασμένο ή λυγισμένο, αφού θέλετε να το τοποθετήσετε με ασφάλεια στο φελλό. Περιστρέψτε το με το χέρι στο κέντρο του φελλού. Αφήστε περίπου μισή ίντσα βίδας να προεξέχει στην κορυφή, ώστε να έχετε κάτι να αρπάξετε.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία πένσα για να πιάσετε σταθερά τη βίδα. Εάν δεν έχετε πένσα, ένα σφυρί νύχι λειτουργεί εξίσου καλά. Τραβήξτε αργά και προσεκτικά ευθεία προς τα πάνω, διατηρώντας τον φελλό άθικτο.

Παρόλο που αυτή είναι μια γρήγορη λύση, η ασφάλεια έχει σημασία. Πάντα φροντίστε να κρατάτε το μπουκάλι σταθερό σε μια επίπεδη επιφάνεια όπως πάγκο ή τραπέζι για να αποφύγετε την ολίσθηση. Πιέστε τη λαβή σας σταθερά αλλά απαλά στο μπουκάλι για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκουριασμένη ή κατεστραμμένη βίδα, καθώς θα μπορούσε να σπάσει και να αφήσει μεταλλικά θραύσματα στο κρασί. Επίσης, αποφύγετε να χτυπήσετε ή να πιέσετε το μπουκάλι πολύ δυνατά, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπάσιμο γυαλιού υπό πίεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response